2011 yılından bu yana, kemik iletim teknolojisinin gücünden yararlanarak ve imzamız haline gelen açık kulak tasarımını mükemmelleştirerek yenilikçi ses ürünleri yaratıyoruz. Bugün, açık kulaklı kulaklıklar daha yaygın kullanılır hale geldi. Bu durum, tüketicilerin ihtiyaçlarına en uygun ürünü seçerken kararsız kalmalarına neden olabiliyor. Bu makalede, kemik iletimli açık kulak kulaklıklar ile hava iletimli açık kulak kulaklıklar arasındaki farkları açıklıyoruz.
Kemik İletim Teknolojisi Nedir?
Kemik iletimi, ses titreşimlerinin kafatası üzerinden iç kulağa (koklea) aktarılması sürecidir. Bu teknoloji, sesin kulak kanalından geçmeden algılanmasını sağlar. Basitçe ifade etmek gerekirse, ses doğrudan kulak zarından geçmeden iç kulağa ulaşır. Örneğin, dişlerinizi fırçalarken duyduğunuz sesi ya da kulaklarınızı tıkadığınızda şarkı söylerken duyduğunuz sesi düşünün. Bu, kemik iletimi sayesinde olur. Hava iletimi ile birlikte, kulaklarımız sesi algılamanın bu iki yolu ile çalışır.
Kemik İletimli Açık Kulak Kulaklıklar ile Hava İletimli Açık Kulak Kulaklıklar Arasındaki Farklar
Kemik İletimli Açık Kulak Kulaklıklar
Kemik iletimli açık kulak kulaklıklar, kullanıcıların çevre ile olan bağlantısını koparmadan müzik dinlemesine olanak tanır. Kulak kanalını kapatmadan, dış ya da orta kulağa baskı yapmadan konforlu bir deneyim sunar. Bas performansı açısından hava iletimli kulaklıklarla yarışması zor olabilir, ancak Shokz, genel ses kalitesiyle dünya çapında övgü toplar. Örneğin, Shokz OpenRun kemik iletimli kulaklıklar 8. nesil kemik iletim teknolojisine sahiptir, bu da derin bas, net orta frekanslar ve yüksek frekans performansı sunar. Ayrıca ultra hafif ve ergonomik tasarımı ile uzun süreli kullanımda bile rahatlık sağlar.
Hava İletimli Açık Kulak Kulaklıklar
Hava iletimi kullanan açık kulak kulaklıklar ise farklı bir teknolojiye sahiptir. Bu kulaklıklar, kulağa yakın bir delikten sesi hava yoluyla iletir ve sızıntıyı azaltmak için karşı tarafta bulunan anti-faz bir ses kullanır. Ancak, bu tasarım yüksek ses seviyeleri ve daha büyük pil kapasitesi gerektirir. Bu da kulaklıkların ağırlığını artırabilir. Ayrıca gevşek oturma sorunları nedeniyle, özellikle yüksek hareketli aktivitelerde kayma ve düşme yaşanabilir.